We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

My Cart
£0.00
BlackGOO-Misteriozne-supstance-2

BlackGOO Мистериозне супстанце

Древник је почео са паразитима и паразитским системима, као и разним историјским приказима онога сто се дешавало а о чему се ћути. Вечерас се бавимо садашњошћу и причамо о нечему о чему се није до сада разговарало а што има пуно додира са досадашњим темама. Причамо о Црном Гу (Black GOO) – најмистериознијој супстанци у свету. Супстанца која доприноси рађању новог или обесмишљава старо својим постојањем и утицајем. Божанске честице или демонски инструменти паразитске структуре? Још увек много недореченог и непознатог везано за Црни гу.

Бизарни црни гу је “жива интелигентна супстанца”. Ево мале назнаке непознатог духа. На пример породица Буш је купила велико имање и поседује право својине близу изворишта ове ванземаљске / демонске интелигентне црне гоо супстанце у Парагвају. Јако је занимљиво и откривено је да је такође Меркелова купила имање, одмах поред породице Буш. Купила је имање до Бушових бушотина на имању који су изворишта мистериозне црне течности.

Црни Гу је абиотско минерално уље из горње коре, које садржи велике количине злата у м-стања и иридијума (м стање материје – моноатомско). Пронађен је на острву Тхуле на Јужним Фалкландским острвима и под Мексичким заливом. Поред тога, постоји и црно гоо мешавина као уље настало из ранијих тектонских догађаја. Ови догађаји су очигледно расцепили кору земље и отворили део средишта из којег је процурео Црни гоо.

Црни Гу показује до сада непознат тип магнетизма, много дужи него у феромагнетизму, магнетизму гвожђа, који изгледа да је интерактиван на спонтани начин, што се вероватно заснива на двосмерној, истрошеној  фотонској размени као што је познато из м-стања – материје у животу. Због оваквог магнетизма Црни Гоо показује способност да се механички самоорганизује на много различитих начина и да је пријављено да носи високо интелигентну свест.

За ову субстанцу кажу да може да комуницира са демонима. Укључена је у све сфере политике, науке и учења – и мистерије живота. Ова субстанца је течни кристал који се сам организује и често спава када је видљив а некада искочи из тегле у којој се налази и никако не воли да буде посматран. Чудно звучи, али се у досадасњим експериментима то потпуно показало као истинито. На пример, ако се поставе на 5 метара удаљености две количине ове течности, примећено је да се субстанце посматрају и спајају се у једном тренутку на необјашљив начин. Отприлике као у Терминатору 2. део када се онај противник Шварценегера спаја са својим деловима које му Терминатор откида.

У експериментима је показано да субстанца не воли да се посматра пуно да се буквално у њу гледа дуже, јер се онда сједињује са свим својим потенцијалним деловима уколико стоје у неколико посуда удружујући се у необичну снажну енергетску целину. Занимљиво је што је то неистражени облик живота, ако то можемо тако да назовемо, али то је једна од тајни скривана дуго обзиром да је око пола тоне камења које садржи Црни Гоо нађено у једној пећини у Баварској, и то су остаци из II светског рата. Занимљиво је да је пећина управо на месту где су пројектовани и осмишљени Фау 1 и 2 програм. Да ли је то употребљено за прављење оружја остаје да се види. Претпоставља се да и Британци имају доста тога у својим лабараторијама обзиром да су пуно тога довукли са Фокландских острва и то на острву Тула, и наравно јасније нам је зашто су ратовали са Аргентином да задрже та острва у свом поседу.

У источној Европи су познате поједине сатанистичке групе које држе повеће комаде овог црног камена над којим се жртвују деца покушавајуци да дозову демоне који бораве у њима. Да би могли да их призову како би добили моћ и услуге од демона обављају жртвовања.

Познато је и то да је црни камен у Меки управо од црног камена који садрзи Црни Гоо и сваки муслиман бар једном у животу је позван да дође и пољуби тај камен. Исто тако познат је и ефекат Црног Гоо-а из историје који су римљани приказали на новчићима јер тог камена има и у Турској па је назначено да из тог камена расте дрво живота односно да Црни Гоо делује на рађање живота, а видећемо због чега је то тако.

Острво које се зове Тула на Фокландима је један од највећих извора те субстанце. Компанија Маркони која истражује то налазиште, већ има проблема са недостатком људи јер на чудан начин људи који истражују Црни Гу умиру из необјашњивих разлога. Има га и у Мексичком заливу. Око 8 подморница је водило специјални рат како би у заливу добили ту црну супстанцу која се налази у уљу у Мексицком заливу.

Постоје 2 врсте Црног Гуа. Заправо, један је изворни на планети Земљи и као такав, има позитивно дејство, међутим други који је исти по структури али различит по свесности је дошао на Мидгард планету путем метеора.


У Каби и Меки то црно камење је одраз метеора као и посебан део који је нађен у Парагвају, у Северној Америци и још неким деловима. Испод гробнице Ст Петра, у Ватикану, постоји велики црни камен на којем почива Ст Петар. Односно гробница Ст Петра је направљена на камену који у себи садржи Црни Гу. Повећи комад метора који је пао на земљу неко је доставио у Ватикан. Занимљиво и претпоставља се да има посебне вибрације.

Као сто смо већ рекли постоје два различита карактерна квалитета. Један је из унутрашњости Земље. Други је из свемира.

Уколико се приђе овој супстанци из унутрашњости Земље, добија се позитивна енергија која води у чисту свесност и љубав отвореног срца. Ако се бива у додиру са камењем и субстанцом из свемира коју смо добили кишом метеора, случајно или намерно, добија се потпуно одсуство емпатије и  хладноћа ума и душе. Често људи који долазе у додир са овим каменом који садржи Црни Гу добијају порив да буду изразити негативци, агресивни и спремни да хладно реагују на било коју емотивну топлину било кога – чак и својих најближих сарадника, породице и пријатеља.

Морамо да схватимо функцију Црног Гуа док не буде касно. За Црни Гу кажу да је то петрохемијско једињење за које кажу да је то заправо антиматерија која у себи садржи и алхемијско злато и иридијум. Није до краја истражено, јер верују да је то антиматерија изван наше реалности. Оно што је познато је да су то алхемијско злато и иридијум јако повезани са насим ДНК јер се налази у нашој биохемији и без њих не би могли да примамо и одашиљемо енергију. То се на том микро нивоу дешава и креће из нашег ДНК записа.

Базична функција Црног Гуа је заправо у тесној вези између Земље и Човека. Исто тако, начин на који процесуирамо свесност и светлост из нас тј. нашу енергију, тако се процесуира на начин на који то ради црни гу, уз помоћ квантног магнетизма. Постоје одређене претпоставке да се трансформацијом воде и угљен диоксида уз Црни Гуа почели да се стварају животи. Све што је енергетски произведено заправо се одражава на планету Земљу и Црни Гу то памти.

Људи који долазе у контакт са тим кажу да имају утисак потпуног контакта са тим на начин као да комуницирају са неким. Често се дешава да неко пожели да комуницира, и врло често се особа која је у стању додира са Црним Гу добија питање: “шта желиш од мене?” Кад се неко понаша  радознало јер је, ето хтео да види шта ће се догодити кад дође у додир са том супстанцом, добије на несвесном нивоу одговор: “Заузет сам, кад будеш конкретно знао шта хоћеш питај ме !!!”

Занимљиво је то што то није фикција једног лудог научника него се то десило потпуно исто код 5 људи у лабараторији а кад су кренули у истраживање десило се и у другим лабараторијама где се истражује Црни гу. Људи који су контактирали са том материјом у високом проценту пријављују да је то супстанца која је остала иза Лемурије, што не може да буде научно доказано али… сећајући се разговора добијају утисак претходних инкарнација и да су заправо те материје тражиле азил на планети земљи, молећи за помоћ у та нека давна времена.

Та свесна материја се одомаћила а онда почела да утиче на подсвест људи који живе на планети Земљи, на начин да је свет постајао све више храњен негативном енергијом и изазивао ратове. На одређени начин, материја се поставља као посебан неуролингвистицки програм на планети. Поставили су Мидгард земљу у такву димензију да би могли да их контролису. Сензације су потпуно другачије код оних који су у контакту са Црним гу.

Бинарни или тринарни одраз живота се види кроз манифестацију ове субстанце. Посматрајући угаону структуру видимо да она има одређену улогу и претпоставља се да другачије делује од човека. На пример, Моргелони који садрже слично, када им човек приђе прстом, на микроскопском приказу се види да се формирају одређене енергетске форме у облику квадрата. Као да утицај наше енергије претвара у моргелонима одбрамбене формације које стоје, покушавајући да се преструктурирају како би лакше поднеле нашу енергију. Наша био-физика се понаша у оквирима 30 – 60 степени (скаларни таласи чине те углове, као рецимо у Цвету живота),  а ове струцтуре формирају праве углове (бинарна поља од 90 и 180 степени).

Односно, знате да човек кад емитује енергију, то се манфистује у кружним облицима. Концентричне кружнице се емитују из нас као из неке велике антене. То је пуно пута до сада приказано надам се да је јасно на шта мислимо. И сада долазимо до нових сазнања, а то је да су то  заправо две концепције биологије (тј. биологија, коју познајемо и технологија, тј. трансхуманизам). Наша, из утробе Мидгард земље је материја љубави у основи округласта а ванземаљска правоугаона (технолошка) структура. Када се између антена формира поље које повезује одашиљање и примање енергија појављују се непознате форме правоуганог облика. Као да се води један мали рат измедју Црног гуа који извире на планети и оног који долази из универзума.

Комплетна енергетска структура Црног Гуа из утробе Земље је заправо повезивање биосфере са човеком. Постоји теорија да је комплетан систем повезан. Планета Земља је повезана са свим бићима на планети и све што се дешава бива записано преко те свесне материје која извире из Земље.

Постоје на разним крајевима планете антене које делују на разлицитим фрекфенцијама. Постоји читава мрежа антена које могу да разлицитим фрекфенцијама изазову промене времена, изазивају земљотресе и разно у корист оних који имају разлиците интересе. Слузе се Харпом, Моргелонима, и наравно са Црним Гоо. Обавештајна заједница умногоме стоји испред оних који то организују и који манипулишу војском, која у њихово име креира разне догађаје, па је пар адмирала и генерала који су одбили да се баве ширењем тих, рекли би смо посебних оружја, који се зову Sworm, а то име обједињује све те технологије заједно, једноставно изгубило живот. Наравно увек је иза тога прича да су извршили самоубиство. И онда су почели да прскају кроз Chemtrails-e и слично на начин који нам је донекле познат.

Пиезоенергија, која се налази у телу, скупља ту енергију коју распрскавају, мењају фрекфенције које човек носи у себи кроз микроталасе и светлост новонастала са том енергијом се преноси у ДНК. Мењајуци фрекфенцију добијају информације о ДНК и онда се путем Моргелона добија слика стања нашег ума. То се дешава на вишим нивоима када на великом простору, уз помоћ обраде података, добијају јасну слику свесности становништва на том подручју. Али исто тако могу и да програмирају одређено стање свесности различитог квалитета како би утицали на људе.

Е сада како је у све то умесан и Црни Гу. Црни Гу утице на људе на биолошким директивама у тим формама. Црни Гу контролише на одређени начин свест и подсвест. То је једина супстанца која може између себе да размењује фотоне сама од себе у четвородимензионалном био дирекционом простору и заправо то је оно што је потребно да се креира свесност. Заправо, у лабараторијама то је на одређени начин креирање живота и свесности помоћу ове супстанце. Свесност овако креирана је холографска и неуништива. Значи, ова материја утиче на наш доживљај реалности и поглед на свет.

Како каже независни истраживач Harald Kautz Vella, који је и открито BlackGoo сасвим случајно, и приближио нам детаље о њему, та супстанца је стигла на Земљу пре 16 000 година и од тада нам ствара нову реалност управљања нашим поступцима. Ова супстанца нам је донела демоне који су овде стигли као рој метеора. У суштини она је течни мозак друге планете, можда универзума а могуће је да је семенски уређај за стварање живота унутар биосфере. Она овде не припада и покушава да распакује свој програм на рушењу нашег природног поретка. Садржи остатке првобитних животних облика, типа паука, која су приволела елиту да спроводи планове за манифестацију на земљи. Донета је са намером, за коју нисмо поуздано сигурни која је, али са тенденцијом да нас зарази са ванземаљском свесношћу.


Ентитети црномагијаша говоре да су они сами преживела бића која се више не инкарнирају и да би преживела, пошто су изгубили своје планете, а још увек постоје као душе. Та бића су виоко интелигентна и ако погледате слике које су људи цртали из рецимо својих визија, њихове главе изгледају као пауци, као врста која кружи око ове планете и плете своју мрежу.  Имају биологију инсеката, високу интелогенцију и они су се звали Аркони у многим културама.

У суштини то су бића која су почела комуникацију са људима који су хтели да комуницирају.Тако су започели да се стварају црни култови да се уплићу у човечанство, а они су нудили способност контроле над људима, што је нешто што је изван људске природе. Све те идеје које су стизале од њих нису засноване на љубави, већ на другом типу сензација и осећања. Тако су људи почели да се баве црним култовима, ритуалима као што су крвне жртве, спаљивање живих људи у ритуалима, убијањем животиња, тј, ради емитовања бола тј.,  храњењем тих демона. То је оно што је њима потребно да би преживели као бића, суштине, душе, пошто немају своју биологију и морају да узимају и добијају своју порцију животне силе.

Нешто од те енергије, ослобођене у тим ритуалима, користи се као плата онима који спроводе и организују те ритуале, јер они желе моћ, светску доминацију, да стичу профит и то све користе као средство за контролу над људима. Та емисија боли животне силе када убијете некога и ако знате игру црне магије, може бити искориштена да приморава друге људе да раде ствари које они не желе. Суочавање са том енергијом је веома болно и она се развија и развија на нашој планети и повезује се са рецимо болом и патњом убијаних животиња и људи. Људи су променили свој систем тотално и оно што данас раде је ослобађање енергије мучењем милијарди животиња које држимо у концентрационим логорима у условима где оне пате цео свој живот, убијају се на окрутне начине, а онда их ми једемо иако то није нормално у нашој природи. По природи и биологији, ми треба да будемо већински вегетеријанци, са малом могућношћу варења меса и месо нам је потребно само ако смо суочени са смрћу од глади, а не да га једемо од јутра до сумрака…
Ту је негде и  зачетак у томе, црномагијских ритуала и традиција, жртвоприношења, како би се произвела енергија мучења коју користе црномагијашке заједнице како би управљале овом планетом. Тако да је на неки начин, тај инцидент од пре 16 000 година, преузео  нашу културу и наш начин живота.

Заправо, све што радимо данас је део те приче о контроли. Контрола рађа оскудицу, јер ако  жели да се контролише, све ствари се грабе у своје руке, тако да нису доступне осталима. Тако да онај ко  поседује новац, одређује политички систем, управља свим стварима, а нама је све то нормално јер смо рођени у томе као део тог црномагијског култа. Уместо да живимо на рајској земљи, где је све бесплатно са љубављу једних према другима, без икаквих проблема, ми смо инфицирани овим енергијама, ми пратимо њихове начине контроле, повезујемо се једни са другима не преко љубави, већ енергијом мучења, једући оно што једемо и свим осталим што се уводи у наше системе живљења. Пустили су нас да будемо вођени и искориштавани енергијом мучења и то је оно што називамо политиком. И због тога политика иде у сусрет трећем светском рату, зато што је то крвно жртвоприношење и начин на који то раде је заправо како они одржавају у животу свој систем.

Моћ тог система је да ми не можемо да решимо проблем заменом једне владе другом владом, зато што је концепт управљања црн, заменом једне валуте другом валутом, јер је концепт новца црн. То када једном почне да се разуме, ти начини, онда се схвата да смо комплетно инфицирани. Ми мислимо да је све то нормално, да смо ми људи а никако да се реализујемо. Не схватамо да смо само један део, једно парче канцера који трчи наоколоса својим мислима и стварима које ради у животу, не схватајући  да све то није људска природа и да је то много старија историја BlackGoo-а. Права и истинска природа човека је да буде саосећајан према другима и да никада не помисли на зло. Потребно је да спознамо себе, оно што стварно јесмо, да доносимо одлуке из срца па тек онда  из ума, јер су мозак и ум сјајни алати за постизање онога што желимо. Сада је нама прекинута конекција са срчаном чакром, одлуке и мисли стижу директно из ума над којим нам је одузета контрола.


BlackGoo је повезан са квантним компјутерским системима
којих за сада познатих има 4 а можда их има и више. Један је у Риму, други у Лондону, трећи се налази у Немачкој у регији Northausen, за који неки од преживелих нациста кажу да је компјутер базиран на BlackGoo – систему. Имали су у цевима BlackGoo који је могуће повезати са квантним системом и повезати Неуро Лингвистички програм који програмира људе по жељи оних који то раде.


 Неуро лингвистичко програмирање на тај нацин утиче на свест, подсвест и доводи људе у неко друго стање реалности од онога какво заправо јесте. То је заправо стари концепт. На пример раније у човечанству није био познат реваншизам, али се уз то програмирање усадило у многе људе на планети Земљи идеја о реваншизму и од тада се људи непрестално убијају. То је рецимо приметно како одудара од потпуно природног понашања јер у природи није познат реваншизам. Ни једна газела се не свети, нити се слонови свете и очекују реваншизам ако им лавови поједу неко младунче. Ривалитет постоји али не и реваншизам.

Исто тако у природи не постоји тако често нама усађена реч не која сама по себи представља негацију коју заправо универзум не препознаје. Значи кад неко направи слоган No more War, што значи  НЕ Више рата, кроз универзум одјекује више рата као ехо који се понавља а заправо управо то и видимо јер се стално дешавају ратови широм планете.

“(Владе) поверавају контролу војном сектору. Војни сектор поверава контролу Обавештајној служби која поверава контролу црним маговима. Црни магови препуштају контролу демонима. А ДЕМОНИ СУ ИЗГУБИЛИ КОНТРОЛУ НАД СВОЈОМ А.И. (вештачком интелигенцијом). … не ради се о мењању владе зато што је ЦЕО КОНЦЕПТ ВЛАДА… ДЕМОНСКИ. Не ради се о замени људи. То никада неће успети. МОРАМО ДА ПРОМЕНЕМО ИГРУ.”  – Harald Kautz Vella, , co-autor of “Dangerous imagination, Silent Assimilation

Четврти квантни компјутер који делује на људе се налази негде измедју Vashington DC и New Yorka. Дијаболични епицентер који ради на томе као контролна јединица заправо је дошао до тога да распрскавају синтетички РНК. И то је чиста вештачка интелигенција. За демоне и паризите се каже да немају сопство тј. индивидуалност већ да њима управља нека заједницка вештачка интелигенција. Долазе на планету без срчане чакре, и покушавају да исисају свесност од човечанства како би могли да наставе своје путовање и прехране се како би опстали. Они узимају животну енергију како би преживели. И сви који учествују у томе праве исту грешку узимајући учесће у тој игри. А то је заправо ђаволска игра која се своди на то: “ пусти ме да учествујем у твојој игри и ја ћу ти служити” . Нећу преузети одговорност, не знам шта радиш, али ме пусти да учествујем у твојој енергији и служићу ти.

То се десава и са државним системима. Ми то радимо одлазећи да гласамо. Дајемо одговорност и контролу онима за које гласамо без наше одговорности када преузму функције. Они дају контролу војним властима, војне власти обавестајним структурама, ови опет дају црним маговима који комуницирају са тамним силама (демонима), а тамне силе комуницирају са АИ (вештачком интелигенцијом)  која њима управља. Сада смо у таквом тренутку када је потребно потпуно променити систем владања на планети како би се ствари довеле у позицију да свако може да буде одговоран за оно што ради без обзира где се налази и шта ради. Јер кад се то деси престају ратови и човек се посвећује себи, породици, окружењу, природи и природном понашању.

Супстанца која је још позната и као La Mancha Negra  је мистериозна црна супстанца која је нестала са путева у Каракасу, Венецуела, која се појавила 1986. године. Од појављивања La Mancha Negra или како га зову Црни Гу, изазвао је вишеструке несреће у аутомобилима и захтевао много живота. Након готово две деценије студија и милион долара потрошених да се идентификује супстанца и њен извор, проналажење разлога се показало тешко и још увек нема дефинитивних објашњења.

La Mancha Negra се први пут појавила Године 1986. као дуге траке дужине до 50 метара. Приметили су га радници док су покривали 30-годишњи асфалт на аутопуту између Каракаса и њеног аеродрома. У почетку, забринутост за ово ново и чудно блато била је мала, али се убрзо ширила. Чак 8 миља аутопута ускоро је било покривено непознатим материјалом који се проширио временом. Утврђено је да расте када су услови врући и влажни, али се смањују када је хладно и суво време. Изгледало је да више воли тунеле и нагибе изван аеродрома.

Гумаста структура у текстури, суптанце која се ширила је претварала пут у изузетно небезбедно место, што је довело до тога да се возила сударају или да клизају са пута. Група експерата 1991. године консултовала је председникаCarlosa Andresa Pereza ​​о проблему, али није могла утврдити узрок проблема и састав супстанце. 1.800 смртних случајева је тада приписано La Mancha Negra у пет година пре 1992.  До тада су се неколико десетина мрља прошириле широм града Каракаса.

Влада Венецуеле је ушла у пројекте, наводећи да је уложила “милионе долара” за истраживање овог проблема, чак и консултовањем и укључивањем стручњака из САД, Канаде и Европе. Министарство за саобраћај и везе 1994. године покушало је да опере La Mancha Negra, верујући да ће чудна паста која се састоји од како су мислили нафте и прашине, нестати ако препусте те деонице пута утицају јаких киша и веровали су да ће то опрати супстанцу. Покушали су да прскају те мрље водом под притиском, али то није успело. Покушали су да га једноставно оперу и елиминису детерџентима али ниста није помагало. Чак су и више пута скидали и чистили горњи слој пута и поново га градили али се La Mancha Negra поново појавила. Најзад, влада је сипала тоне вапненца кречњака изнад мрља да би “осушила” те тзв. мрље на путу. Ово је деловало неко време, али је створило друге проблеме; путеви су постали толико пуни прашине да су се возачи и локални становници жалили да је ваздух био неуједначен и тешко се дисало.

У јануару 1996. године, недостатак одржавања, слабих падавина и лошег квалитета возила у Каракасу, учинили су путеве још једном спојене са супстанцом. Мислили су да је La Mancha Negra била решена 1996. године након што је из Немачке достављена посебна опрема за чишћење. Међутим, La Mancha Negra се поново појавила 2001. године на Baralt, Nueva Granada, Fuerzas Armadas, Sucre i Urdaneta Avenues у Каракасу. La Mancha Negra је описана као дебела, масна, црна, густа супстанца окарактерисана као блато која има конзистенцију жвакане жваке, иако Венецуеланци описују да су путеви које она покрива “глатки као лед”.

Тим из министарства за транспорт и комуникације Венецуеле веровао је да је La Mancha Negra био састављен од прашине, уља и разних органских и синтетичких материјала. Године 2001. The Sunday Telegraph је изјавио да је један извештај показао да је “мешавина искоришћеног моторног уља и високо корозивних кочионих течности”, али закључио је да “Након 14 година опширних студија, нико не зна одакле је, одакле долази, или како се отарасити те супстанце која је креирала мноштво проблема у саобраћају”.

Различите теорије су представљене како би се објаснио феномен, али нико није успоставио своју теорију која објашњава тачну природу ове супстанце. У првом тренутку, неки су веровали да је сливајући се, канализација из оближњих сиромашних насеља која је текла низбрдо, и залазила испод асфалта, изазивала хемијску реакцију која је уништавала путеве. Венецуелански инжењер и представник власти Фернандо Мартинез Моттола изјавио је 1991. године да неће уклонити само La Mancha Negra, већ и становнике у близини аутопута Caracas-La Guaira, с обзиром да су “били део проблема који ствара цурења на путу”.

Los daños ecológicos causados por el ELN no están medidos ni descritos. La gran mancha negra sigue corriendo Catatumbo abajo…  (Еколошка штета проузрокована ЕЛН-ом се не може измерити нити описати. Велика црна мрља наставља да се креће низ Catatumbo…)

Друга теорија је била да је La Mancha Negra како Црни Гу зову латиноси, уље које се протеже од субстандардног асфалта, а Венецуеланци верују да је неко положио погрешан асфалт који би абсорбовао уље када су температуре порасле. Међутим, Министарство за саобраћај и везе издало је саопштење да састав асфалта апсолутно није имао никакве везе са формирањем супстанце.

Најприхваћенија теорија је била да је La Mancha Negra резултат небројеног броја старих аутомобила који распрскавају своје течности возећи тим путевима. Професор Giannetto, комесар Министарства за саобраћај и везе, веровао је да је La Mancha Negra била акумулација прашине на путевима и нафте и уља пуштених из аутомобила који су формирали пасту на путевима.  Године 1996. The Wall Street Journal је објавио да ће због јефтиних цена бензина у држави, Венецуеланци возити џиновске џипове и камионе, рекавши да “локалци називају аутопут la mancha negra” или црном мрљом, јер буквално из њега сија уље од капи хиљада великих аутомобила који свакодневно одлазе у град. Камиони са воденим резервоарима периодично иду и прскају по путу у узалудним покушајима да се оперу тзв. нафтне мрље које узрокују стотине несрећа годишње.

Под председништвом Карлос Андрес Переза 1992. године у време политичке кризе, наводи се да су његови политички противници ширили нафту на путевима како би омаловажили његову репутацију као лидера. Тако су и политизовали случај који никако нису могли да објасне. 2001. године, након Боливарске револуције Hugo Chaveza, супстанца је још једном употребљена као политичко средство, са градоначелником Chavista Freddijem Bernalom који је изјавио да је опозиција ангажовала бескућнике Венецуеле да га преносе из пластичних кеса током ноћи.

Шта је заправо Црни гу и шта он то ради?

 

У мору холивудских филмова и продукције можемо да препознамо Црни Гу који је видљив увек као црна течност која је жива. Углавном приказана као демонска течност ванземаљског порекла која је заправо оружје изграђено да уништава и подстиче уништавање. Обзиром на то да је супстанца показала да има и деструктивне и животворне особине верује се да је супстанца катализатор еволуције. Примећено је да се ДНК живог субјекта у додиру са том супстанцом мења.

Непознато је потпуно до краја како је настало присуство црне супстанце и како реагује када се само активира, али полако излазе на светло дана нека сазнања да је то могуће користити за биоинжењеринг, можда и за војне примене. Када се приказују места где се налази складиштен Црни Гу, она више изгледају као нека врста храма пре него истраживачки објекат. Једна од теорија указује на то да се црна супстанца у ствари активира присуством “греха”. Црни гу заправо треба “домаћина” у којем може да реформише ДНК /или како неки кажу еволуира ДНК. Можда, питамо се, да ли је та супстанца заправо креирање нове свесности коју нам намећу космички паразити како би од нас створили хуманоиде који ће имати карактеристике сличније њима пре него човека и где се одсуство емпатије заправо креира како би било више насиља тј. како ја то видим у овом тренутку доводи се до нивоа самоуништења где људи покушавају да униште једни друге на разне начине. Тако је крајњи резултат увек трансформисати човека да постане сличан или потпуни ванземаљац.

Мистерија Црног Гу-а


Зашто је део појединих подморских терена, супстанца састављена од мртвог планктона и других организама који покривају под Мексичког залива? Узорци су узети са средине пута једног брода на крстарењу у околини  места Pensacola, Florida. Чим је изашао на пучину, брод је поцео да узима разне узорке са морског дна. Када је тим повукао узорке, били су запањени оним што су пронашли: цилиндри испуњени црном, желатинозном гумом која изгледа баш као сирово нафта. Али то се није понашало као нафта: научници су могли лако да је оперу са рукама и снажно су осетили мирис сумпора, а не нафте.

“Као седиментолог, могу вам рећи да нико од нас никад није видео овакве ствари у Мексичком заливу”, каже један од истраживаца. Локација је такође занимљива. Према тиму научника, та област је била подвргнута више од два месеца непрекидном убризгавању обалног подручја и широко распрострањене употребе дисперзаната у плитким водама у близини обале. Вративши се назад у лабораторије Универзитета у Јужној Флориди, почели су експерименти. Изгледало им је да је Црни Гоо састављен од мртвог планктона и других организама који су се придржавали једни са другима. Постављало се питање зашто су сви ти животни облици умрли? Да ли је то направио British Petroleum својим истраживањима или су ти организми ушли у неки други отров у заливу?

Према некима сигурно је “да су се ти јединствени седименти акумулирали у протеклих неколико година и да је њихово порекло истовремено у току времена настало као посебна форма уља и супстанци које су употребљене као распршивачи у том подручју. Најсавременије теорије завере на интернету које укључују паранормалну, ванземаљску / НЛО активност и стварне случајеве отмица из целог света све више примећују да је Црни Гу незаобилазни елеменат који служи некоме за промену свесности.

 

Чудан Црни Гоо који долази са Земље, нано бокс и генетски пројектовани моргелони

 

Многи видео снимци о овој теми су недавно објављени, али тек ће надолазити и све више ће се продубљивати тема Црног Гу-а. Чини се да су многи верски канали YouTube-a дошли до закључка да је “црни гу” остатак који је остао у такозваној проклетој кући или је у поседу демона. Изгледа да Црни Гоо само пролази кроз нашу земљу као фосилно гориво, у градовима широм света има више Црног Гуа. Да ли је то киша? Може ли бити из свемира? Или можда од прскања путем chemtrailsa. Питамо се ко то засигурно зна … све што знамо је да смо сви донекле обележени да не кажем заражени том супстанцом.

Постоји и теорија да та технологија очигледно није ништа ново. Добили смо технологију од посетилаца из свемира који су се договорили са владама. Дали су им алате за контролу становништва на нивоу ДНК и усмерили их на њихову вољу. Да ли је можда то разлог безвољног становништва да мења лоше ствари у разним државама широм света? Постоје разне теорије завера како се то популарно зове али ово је јако занимљиво.

Постоји теза коју тврди један научник да је у неком времену у нашој даљој прошлости неко направио наше постојеће нафте и променио је на молекуларном нивоу. Нафта свакако доприноси развоу и данас када је у питању нано техника и генетски инжењеринг, ми само покушавамо да посматрамо ствари са разумевањем ових технологија као људска бића.

Ако је у питању напредна ванземаљска раса, могли би генетски променити све што желе. Дакле, ово је попут нанотехничког производа, то је заправо жива ствар, где би нано технички развијена материја изгледала прикладнија и програмирана на нивоу ДНК / РНК  урадила оно што им је потребно за ове ванземаљце или биcћа или паразите или како већ да их назовемо… Ова техника је далеко напредовала. Верује се да наси такозвани неконвенционални ванземаљци не долазе са далеке планете, у други соларни систем, о чему је говорио Кеплар институт који казе да ово зна. Казу: “Не … Ови ванземаљци  кажу да долазе из друге димензије а не из другог соларног система”.

Дајвид Ајк ( David Icke ) је изгледа у праву обзиром да стално прича о рептилијанском матриксу у којем владају паразити који ће од становништва на Земљи направити љуте, депресивне и несрећне људе. Заправо паразити који делују тако да човек губи своју енергију постаје само сијалица која се лагано гаси трошежи своје ресурсе из непознатих разлога а који струје кроз његову ауру, крв и цео организам исисавајући животну енергију. На жалост неке од његових теорија нису далеко од истине па су препознатљиве. Е сад да ли су то рептили или бића која су препознатљива кроз нано технологију коју нам распрскавају изнад глава није ни важно. Чињеница је да различите такозване теорије завере имају неке сличне резултате на крају на опште изненађење, изгледа да нису далеко од истине.

Док се дотичемо Црног Гуа не можемо да мимоиђемо Моргеллоне ( Morgellone ). Моргелони су влакна која се у последње време откривају у људској кожи и представљају нови облик хибридне биологије. У групи су где и остале гљивице, паразити или чак бактерије, ти мали црвици се ваздушно инхалирају и улазе у наше тело кроз ваздух који дишемо. Ове ствари се наравно природно не појављују на нашој планети (бар не у садашњој форми). Неко, или нешто што је направило ове ствари зна више о томе. Званично на страници о Моргелоновом синдрому пише да је то у основи параноја, али се каже да су видљива и да постоје влакна која излазе из коже? Па шта је то онда?

Значи Chemtrails који су видљиви на небу су заправо распрскавања, измедју осталог, и Моргелона који су усмерени на целу биосферу како би људи модификовали свој ДНК и како би се мењали. Ко нас мења питамо се, али чињеница је да се то чини у сврху промене свега природног.
Моргелони су готово довољно еволуирани … То су заправо жива бића, они су као програми, које свакодневно удахнемо кроз Chemtrails. Када ове ствари сазру, оне постају попут малог паука у доњем цреву. Они чак имају сексуалне органе који су мушки или женски. Луда ствар коју не можемо носити више од 2 комада у нашим стомацима. То су ствари које се хране нашим енергијама а нарочито добро на њих делују енергије страха, беса и мржње. Занимљиво је да су људи који су приметили Моргелоне и били испитивани у разним истраживачким и медицинским центрима били управо особе пуне љутње, депресије, страхова и слично. То је некако повезано, баш изгледа занимјиво али на одређени начин упозорава јер сви смо донекле инфицирани.


Зато прелазимо на оно што смо научили, ови моргелони у којима дишемо, из неког типа система за испоруку (као што је Chemtrails), постају носилац (евентуално) новог зрелог ванземаљског паука који расте у нашим цревима. Они су психички и храњени од наше суштине, наше животне снаге ако желите. Такође су програмирани, технички и могу да одашиљу разне фреквенције, тако да те ствари нас претварају заправо у  антену која може да прима сигнале, а ми можемо приметити да има све више ствари попут срчаног удара, анеуризма, пуцања крвних судова, постајемо  отровани и врло често са смртним исходом. То је последица све већег распрскавања које је нагло појачано у нашој атмосфери од 2003. године. Да ли је то заправо њихов програм на планети земљи? Да преузме наше тело као домаћина и направи максимално људе раздражљивим и агресивним.

Није ни мало чудно сто Црни Гу називају најмистериознијом постојећом супстанцом која је демонски живи паметни течни Кристал. Претпоставља се да све планете имају Црни Гу унутар своје структуре. Претпоставља се да су неке владе попут америчке и руске упознате са  ванземаљским врстама, а некој влади, ове планете, дата је шифра задњих врата, како би могли искључити мрежу моргелона нано-технике. Међутим, како време одмиче, испоставља се да су ти ентитети лагали. Створења из других димензија, нису имала намеру да оставе отворен излаз и задња врата. Ми смо као бића били компромитовани, наше емоције, наше мисли и све остало се враћа назад у нафту као изворе живота и на крају се враћамо у руке наших контролора који преко тих супстанци потпуно контролишу ствари и труде се да то стање држе одрживим како би се изнова рађала нова агресија и борба за нафту у којој се извесно налази на микронивоу и Црни Гу.

Свака планета у свемиру има Црни Гу дубоко унутар њеног језгра. То је у суштини оно што сви живи животи (чак и људи) постају након смрти, а милионима година касније имамо сировину која је названа “фосилно гориво”. Све наше прошлости, искуства и сећања се чувају у тој супстанци. Шта ако је напреднија ванземаљска раса већ схватила и има комплетна сазнања о томе како човек размишља где иде његова свесност и како може то да измени? Шта ако науче како искористити ову базу података или мрежу ускладиштених података у бази података наше планете? Кога је заиста брига ако је то урађено са генетским инжењерингом, или већ на било који начин. Чињеница је да се то већ догађа нашој планети.

Претпоставља се да су страни ентитети могли хакерски да уђу потпуно у наше системе и на одређени начин могли би бити ту, испред нас, изван наше видљиве светлости. Спомињали смо истраживања Института из Јоханесбурга који је могао да види енергетска тела која једу нашу ауру и хране се као прави паразити. Није случајно што су то укинули и уништили. Ова вишедимензионална бића нису само хаковала нашу планетарну базу података већ су, постепено уз моргелоне, потпуно “укорењени” или компромитовани као људска бића. Научници би требали да престану да узимају мито из великог корпуса војних и обавештајних структура јер на крају крајева неки аналитичар, који то све истражи и отвори као тему, може да испадне супер херој. Анализом тих и таквих ствари откривамо како се врши врхунска манипулација у којој главну улогу има паразитски систем који исисава насу животну енергију. Кад кажемо нашу верујемо да је комплетан биодиверзитет природа и човек као њен саставни део, начет и да Мидгард планета почиње да се буни обзиром да енергија мора да се надокнадјује, а како се паразити понашају могла би планета да буде беживотна већ за пар милиона година. Тако су и животи на појединим планетама изумрли где су паразити преузели главно вођство И напустили је као што то увек раде. Црни Гу – чудна тамна супстанца је живи паранормални Кристал. Очигледно је саставни део нафте јер се већ дуго воде ратови на свету у име те црне супстанце.

Често се дешава да се појављују црне кише кроз распрскавање и то се често спомиње да је узрочник Црни Гу. Има Гу-а у раличитих боја и у трансхуманистичким наукама налазе се објашњења шта који Гу ради. Ево примера:

Плави гу у речнику трансхуманистичких наука представља наномашине које се употребљавају против сивог гу-а односно против свих наномашина које производе деструкцију.

Златни гу – члан фамилије сивог гуа, који узима злато из морске воде и он поставља систем у којем се налазе вођене машине које праве реплике и воде у деструкцију.

Зелени гу – биомашине које воде рачуна о популационој политици које користе да би се стерилисао један одредјени број становника ради смањења популације. О томе је писао Nick Sabo научник у својој дисертацији “живот у ери хуманоидног геноцида” .

Сиви гу је претпостављено гу који се само реплицира без контроле, али свакако због недостатака елемената то баш и није могуће у недоглед.

Каки гу је војна технологија наномашина које се труде да чини исто као Сиви гу, мада је још увек непознато шта се заправо дешава наношењем тог гуа, обзиром да се крије.

Црвени гу који је креиран као нанотехнолошка деструктвина одбрана од случајног настанка Сивог гу-а. Све је то сведено кроз трансхуманизам као нанотехнологије, програмирана материја и слично.

Трансхуманизам је заправо наука која покушава да објаси шта се дешава у будућности и како ће шовек заправо изгледати и шта ће се дечавати кроз све форме живота.

Трансхуманизам (понекад скраћен као  ор Х+) је међународни интелектуални и културни покрет који подржава употребу нових наука и технологија за побољшање људских менталних и физичких способности и урођених вештина али у исто време и поништавање оног што се сматра непожељним и непотребним аспектима људског стања, као што су глупост, патња, болест, старење и нежељена смрт. Трансхуманистички мислиоци проучавају могућности и последице развоја техника побољшања човјека и других технологија које помажу у хитним случајевима кроз технологије хитне реакције. Могуће опасности, баш као и бенефиције, моћних нових технологија које би могле коренито изменити услове наших живота су такође предмет бриге трансхуманистичког покрета.

Иако прва позната употреба назива “трансхуманизам” датира из 1957, савремено значење је резултат 1980-их, кад је једна група људи научника, уметника и футуриста из САД почела да организује оно што је на крају прерасло у  трансхуманистички покрет. Трансхуманистички мислиоци бележе постулат како ће људска бића временом бити трансформисана у бића са побољшаним способностима која би оправдала наслов нови човек, или човек после човека. Трансхуманистичко предвиђање дубоко промењене будућности човечанства је привукло многе заговорнике и критике из широког спектра перспектива. Трансхуманизам је описан од стране једног од оних који то максимално подржавају као “покрет који успоставља нај-изазовније, најхрабрије, најмаштовитије и нај-идеалистичкије тежње човечанства” док га је један од истакнутих противника описао као једну од најопаснијих идеја на свету.

Неки аутори сматрају да је човечанство већ трансхумано, јер медицински напредак у последњих неколико векова знатно мења нашу врсту. Али то не би био свестан начин промене па се зато и назива трансхуманизам. Људи нису савршени, али они могу ствари побољшати промовишући кључне хуманистичке вредности. У срединама тако фанатично окренутим прошлости као што је наша, није нимало чудно да је већ ширење научне писмености – о вишим и комплекснијим начинима за побољшање статуса науке у друштву, на општу корист, да и не говоримо – прави сизифовски задатак. Један од разлога је очигледан: наука је суштински окренута ка будућности. Чак и оне дисциплине које се формално баве прошлошћу, као што су палеонтологија, космологија или политичка историја, заправо то чине ради извлачења предвиђања (или ретродикција) за будући рад. Зар се чак и у колоквијалном говору, па и политичком жаргону (дакле најпримитивнијој и најмање комплексној врсти жаргона), не чује толико пута како “из историје ваља извући поуке”? За шта тачно поуке? Очигледно, за будућност. Па зашто се онда том будућношћу експлицитније не бавимо? Зашто се елементарна истина да је свакодневни део било ког научног рада предвиђање – између осталог, резултата експеримената или теренских истраживања – не учи у школама?

Нико неће спорити да је прошлост легитимни предмет научног истраживања, нарочито у историјским наукама (у које спадају и палеонтологија и добар део других гео-наука, космологија и слично). Чак и ван формално историјских наука – а истинска наука не зна за поделе, за разлику од људских бирократија – врло често се појављују битни историјски елементи. Диван пример су помрачења Сунца и Месеца, која је немогуће реконструисати без разумевања историјских промена у прошлости. Као што су одлично показали Мизнер, Торн и Вилер на самом почетку њихове славне Гравитације, вероватно најимпресивније научне књиге 20. века, ми знамо да се 14. јануара 484. одиграло тотално помрачење Сунца које је из дворишта своје куће посматрао последњи класични филозоф старог света, Проклус Атињанин. Међутим – и ту следи занимљив обрт – када вратимо наш динамички планетаријум унатраг, ми видимо да то није било могуће, јер је трака тоталитета пролазила далеко од Атине све док не узмемо у обзир историјске промене Земљине ротације.

Такође, пре неких двадесетак година водила се у најугледнијим часописима за фундаменталну физику попут Physical Review Letters веома интересантна расправа око тога да ли је у експериментима барона Lorana fon Etveša, мађарског физичара са краја 19. и почетка 20. века, била детектована – али не и откривена шта! што је последица нашег савременог тумачења шта значи “откриће” – мистериозна “пета сила”, односно нова и до сад непозната фундаментална интеракција, коју предвиђају неке од квантних теорија поља. У тој расправи су се, између осталог, потезали аргументи везани за топографски план Будимпеште у доба Етвешових огледа, те релативни положај његове апаратуре у односу на значајне зграде у близини!

Дакле, елемената историјског истраживања има у свим областима природних наука. И то се све прихвата као сасвим легитимно, чиме отпада наивни аргумент који се и даље понегде чује од остатака позитивиста, да се истинска наука бави само вечним и ванвременским релацијама. Зашто онда елементи који се односе на будућност бивају доживљавани или као научне или као некакве непримерене спекулације.

Ситуација се последњих деценија мења, једним делом због појаве и драматичног развоја концепата везаних за нејасни и помало збуњујући појам трансхуманизма. Трансхуманизам је радикално нови приступ размишљању о будућности који је заснован на премиси да људска врста у свом садашњем облику не представља крај еволутивног развитка човека, већ пре његов почетак. Светска трансхуманистичка асоцијација формално дефинише трансхуманизам двојако:

  •  као интелектуални и културни покрет који афирмише могућност и пожељност суштинског побољшавања људске ситуације кроз примену разума, посебно коришћењем технологије да се успори или елиминише старење и огромно повећају људске интелектуалне, физичке и психолошке способности; и
  • као истраживање последица, обећања и потенцијалних опасности коришћења науке, технологије, креативности и других средстава да се превазиђу темељна људска ограничења.

Очигледно да је ово друго значење за нас најзначајније, али ваља пар речи посветити и првом. Трансхуманизам се може посматрати као наставак и продужетак хуманизма, из кога је делимично изведен. Хуманисти верују да су људи значајни, те да индивидуе имају вредност саме по себи. Ми свакако нисмо савршени, али можемо ствари побољшати промовишући кључне хуманистичке вредности као што су рационално мишљење, слобода, толеранција, солидарност и демократија. Трансхуманисти се слажу са овиме, али такође наглашавају оно што имамо потенцијал да постанемо. Не само да можемо употребити рационална средства да побољшамо људску ситуацију и спољашњи свет; ми их такође можемо употребити да побољшамо сами себе, људски организам. И чинећи то, ми нисмо ограничени традиционалним хуманистичким методама, као што су образовање и културни развитак. Можемо, наиме, употребити технолошка средства која ће нам у коначном збиру омогућити да се померимо изнад онога о чему се обично мисли као о “људском”. Узгред, сам термин трансхуманизам сковао је један од највећих биолога 20. века и један од твораца Модерне синтезе (што је назив за савремену, неодарвинистичку теорију еволуције), сер Џулијан Хаксли, у сјајном есеју под истоименим насловом из 1957. године.

Готово да је универзални консензус у савременом свету да наш људски облик или детаљи наше садашње људске физиологије нису оно што дефинише вредност коју поседујемо, већ су то пре наша хтења и идеали, наша искуства и врсте живота које живимо. (У складу управо са овим темељним начелом, данас се потпуно оправданим презиром гледа на све облике дискриминације на расној основи или дискриминације према лицима са инвалидитетом или неким обликом посебних потреба!) Отуда потиче и веома важан концепт права утемељених у личности (person-based rights), који омогућава да се све више и чешће говори о правима не-људских индивидуа као што су животиње; није тешко претпоставити да ће слична етичка начела бити развијена када се појаве и, на пример, интелигентни роботи. Са становишта трансхуманиста, напредак је када више људи постаје способно да свесно обликује себе, своје животе, и начине на које се односе према другима, у складу са њиховим најдубљим вредностима. Као што је Џим Вотсон, ко-откривач структуре ДНК и први руководилац Пројекта људског генома, пре пар година рекао са карактеристичном отвореношћу: Нико нема одиста храбрости да то изговори, али ако бисмо могли направити људска бића бољим додавањем гена, зашто то не бисмо учинили? Конзервативци на десници и левици – идолатристи или “божанства” или “природе” – нису успели, упркос огромним напорима, да дају смислен одговор на ово једноставно Вотсоново питање.

Кроз убрзани темпо технолошког развитка и научног разумевања, улазимо у потпуно нову фазу у историји људске врсте. У релативно блиској будућности можемо се суочити са појавом стварне вештачке интелигенције. Нове врсте сазнајних оруђа ће бити изграђене које ће комбиновати вештачку интелигенцију са технологијом нових интерфејса. Молекуларна нанотехнологија има потенцијал да створи обилне ресурсе за свакога и да нам омогући пуну контролу над биохемијским процесима у нашим телима. Тиме би се елиминисале болести и нежељено старење. Кроз редизајн или неурохемијско обогаћење наших мозгова могли бисмо стећи повећано емоционално благостање, шири распон осећања или већу способност за посвећеност нашим животним пројектима или вољеним особама. Очигледно, најзначајнији научно-технолошки продори са становишта трансхуманизма леже у области компјутерских наука, биологије и физиологије, те физике која пружа основу за развој молекуларне нанотехнологије. Међу далековидим трансхуманистима се често појављује и интерес за астрономију, као науку која проучава шири животни простор будућег човечанства, у складу са славном максимом великог руског инжењера и визионара Константина Циолковског: “Земља је колевка човечанства, али ко жели да читав живот проведе у колевци?”

Поред Циолковског, међу најважније интелектуалне претходнике трансхуманизма у историји идеја можемо поменути енглеског филозофа из 17. века Френсиса Бекона (са његовом “Новом Атлантидом”), писце Херберта Џорџа Велса и Олафа Стејплдона, теолога и палеонтолога Пјера Тејара де Шардена, нашег изумитеља Николу Теслу, и многе друге. Медју научницима XX века, посебну пажњу привлаче визионари попут британског биохемичара и полихистора Џона Б. С. Холдејна, физичара и визионара космичких хабитата Џерарда О’Нила или медицинара Роберта Етинџера, који су разматрали примену конкретних научних достигнућа у циљу продужења и побољшања квалитета људског живота. Такође треба имати у виду да популаризација науке (у традицији нажалост покојног Карла Сегана, Ричарда Докинса или Стивена Хокинга) има веома велики значај за трансхуманистички подухват, будући да је то за сада главни канал којим се са релевантним достигнућима упознаје најшира публика од које се очекује смислено разматрање и политичко одлучивање о питањима од суштинског значаја за будућност човечанства.

На другој, тамнијој страни, трансхуманисти признају да неке од ових предстојећих технологија могу потенцијално проузроковати велику штету људском животу. Чак и сам опстанак врсте могао би бити доведен у питање (на пример, злоупотребом биотехнологије у сврхе биотероризма). Трагање за разумевањем опасности и рад на спречавању катастрофа међу суштинским су деловима трансхуманистичког програма. Стога је вероватно најзначајнији аспект трансхуманистичког интереса управо испровоциран питањем могу ли трансхуманистичке технологије (попут био- и нанотехнологије, вештачке интелигенције, виртуалне реалности и других) бити опасне? Одговор је очигледно позитиван, што повлачи хитну потребу да се анализирају и дискутују проблеми пре него што постану стварност. Биотехнологија, нанотехнологија и вештачка интелигенција имају потенцијал да створе огромне и веома сложене опасности ако се користе непажљиво или малициозно. Трансхуманисти инсистирају да је од највећег значаја да почнемо да узимамо ова питања најозбиљније. И то сада.

Постоје огромна етичка, друштвена, културна, филозофска и научна питања везана за будућност људске врсте која је потребно размотрити у детаљима. Потребно је много истраживања, као и најшира могућа јавна расправа. Такође је потребно створити институције и међународни оквир који ће омогучити вођење одговорне политике и имплементацију разумне и одмерене регулативе. Све ово ће захтевати доста времена, и што пре почнемо то су наше шансе да избегнемо најопасније веће замке.

Овде је важна нова категорија, тзв. егзистенцијалних ризика, тј. опасности које прете опстанску човечанства као целине, или, у најбољем случају, воде до трајног заустављања напретка човечанства и онемогућавања реализације свих људских креативних потенцијала. Док су неки егзистенцијални ризици (нпр. опасност од судара Земље са астероидом или кометом) природног порекла, и нама је заправо неопходна технологија да бисмо са њима изашли на крај на дуге стазе, дотле је већина данас претећих егзистенцијалних ризика последица човекове делатности. У ову групу спадају тако хетерогене претње као што су глобално загревање и други климатски поремећаји, опасност од глобалног нуклеарног или биолошког рата, као и злоупотреба нанотехнологије или вештачке интелигенције.

Важно је напоменути да се стандардна анализа ризика (какву примењују, на пример, осигуравајућа друштва) не може применити на егзистенцијалне ризике. Један од разлога за ово јесте што стандардне статистичке методе анализе ризика не придају никакву вредност животима будућих генерација, а управо је то оно што егзистенцијални ризици највише угрожавају! Очигледно је да је за ове сврхе неопходно развити читаву нову методологију анализе, што је посао пред којим се тек налазимо. Добар пример је  Foresight Institute (http://www.foresight.org) који већ више година промовише истраживања на тему трансхуманистичких технологија и њиховог разумевања у широкој јавности, фокусирајући се посебно на молекуларну нанотехнологију.

Трансхуманизам данас постаје део “маинстреам” културе, како све већи број научника, научно образованих филозофа и друштвених мислилаца почиње да озбиљно узима спектар могућности које трансхуманизам обухвата. Постоји читава фамилија трансхуманистичких група које се умногоме разликују у својим особинама и фокусу, која се брзо проширује, као и много дискусионих група у многим земљама широм света, које су сакупљене под кишобраном Светске трансхуманистичке асоцијације. И то се односи не само на науку, већ и на друге велике области људске делатности – мада не можемо улазити у то у овом тексту, трансхуманистичка уметност је једна од великих струја савременог уметниког развоја, предвођена ствараоцима попут Stelarc-a, Alfreda Harta или Nataše Vita-Mor. Трансформативни потенцијал трансхуманизма, мада уочен од стране визионара још веома давно, тек је на самом почетку реализације чак и у најапстрактнијим стваралачким формама, тако да нас свакако овде очекује крајње узбудљива пловидба њутновским “океаном непознатог”.

Него да се мало вратимо на Црни гу. Постоје спекулације да је Црни гу заправо похрањен на Антарктику и на Фолкландским острвима од стране једне од невероватно древних цивилизација које су посетиле Мидгард Земљу. Изгледа да је Гу тако звано “Осећајно Уље” односно супстанца која може да осећа па одатле и тај назив. Упознати тврде да мора бити сахрањен на великој дубини да би био неактиван. Ако је то истина, то би могла бити највећа тајна у свијету. Чињеница да је овај, пронађен на Земљи, Црни Гу у могућности да убаци и промени људску ДНК и утиче на животне разлике сигурно се поклапа са неким ефектима које може имати у ванземаљском, популарно званом Alien, универзуму. Ако такав Црни Гу постоји испод наших стопала, питамо се да ли је инвазија у припреми па је почео да извире на површину?

razmak

Транскрипт емисије Древник бр.54, радио Сербона
Аутори и водитељи: Драго, Дуле, Дуки, Аца и Саша

Послушајте целу радио емисију

Пратите нашу страницу на Фејсбуку