We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

My Cart
£0.00
drevne tehnologije predaka

Древне технологије предака

Многи артефакти који се не уклапају у званичну верзију историје се склањају и проглашавају необјашњивим. Иако их има и више него довољно како би се само на основу њих дошло до недвосмисленог закључка о томе да су наши преци некада били носиоци високе културе, високих знања и поседовали вештине о којима данас испредамо бајке и изводимо невероватне теорије које народ упија као истините. И све се оне своде на то да дају подршку званичној верзиј историје како смо започели живот на овој планети као нека дивља бића, живели по пећинама, без моћи говора, који се тек временом развијао, обучени у коже дивљих животиња, малтене без свести о свом постојању и без разума, а да су онда долазили неки ванземаљци који су учинили пуно тога како бисмо данас постали ово што јесмо.

Међутим, један део ове приче би се уклопио у стварност под условом да причамо о неандерталцима, а не о нама хомосапиенсима. И заиста су неандерталци тако живели, отприлике тако описано… И заиста су њима долазили, за њих неки ванземаљци који су покушавали да од њих створе бића разумна. Али нису успели, а неандерталци су у међувремену изумрли.  А ко су ти тадашњи ванземаљци? Ко је населио планету дошавши из далеких дубиина свемира? Па и не баш далеких дубина свемира ако разумемо да су те дубине удаљени крајеви наше галаксије.  То су били наши преци – хомосапиенси. Дакле, исти ти ванземаљци о којима нам говоре, то смо ми сами и нисмо долазили нама самима да нас саме издигнемо из пећинског живота, већ смо донели већ цивилизован живот на ову планету. На ову планету смо донели ведски поглед на живот, заправо не ми, већ ти наши удаљени преци. Донели су тада Покон, то је оно од чега смо данас добили Закон. Живело се По Кону а не по Закону који је нижи ниво постојања правила и припада ниском облику развоја цивилизације каква смо ми данас.

Из тог разлога се против носиоца те цивилизације води рат, рат до уништења.

И он траје и траје већ стотину и кусур хиљада година. Уништена је истина о прошлости наше Земље, култура, образовање и језик. Кроз своју фалсификовану “теорију” о идеји дивљаштва и примитивности староседелачких народа Европе и Азије, како нас они називају збирно Словенима, већ стотинак и више година лаж доминира у свим областима културе и науке.

Познато је да се многи артефакти које су нашли археолози не уклапају у званични концепт историје, јер се тумачење увек даје са позиција оних који су на власти. Појавио се велики број “култура”, названих на основу локације артефаката, које гурају у оквире постојеће историјске парадигме. А уска специјализација у историографији, као и постојање комисија “стручњака” Академија наука, а то се зове наука, то је заправо псеудонаука која доприноси томе, да позиција званичне историје буде јасно и недвосмислено искривљена. “Словени” по њој  имају само око хиљду година историје и све је позајмљено од “просветљеног” Запада због потпуне “неспособности” наших народа за самосталан живот.

Више о технологији изградње можете прочитати (и видети) у књижици под називом: Трагови високоразвијене цивилизације Мидгар Земље, која је доступна на следећем линку:
https://drive.google.com/file/d/1Na5vEgABdlEyqQftPc6QA_p08RxSgyW2/view?usp=sharing

А овде ћемо се бавити темама које у њој нису обрађене, а заслужују велику пажњу….

Најпознатији трагови те високо развијене цивилизације су пирамиде. О њима је толико пуно до сада причано и толико много тога речено и толико су пута до сада искориштаване у личне промоције, а да не помињемо само колико различитих теорија има о томе како су грађене, ко их је градио, зашто их је градио, и тако даље…

Понекада ми се чини да поједини истраживачи на пирамиде гледају као на “домове здравља” због  њиховог лековитог учинка на здравље, не схватајући да је то само један од споредних ефеката, а да дубље нису у стању да сагледају.

Током обимних истраживања и ископавања у Високом, које је почело у априлу 2006. године, свету су постале познате пирамиде у Босни и Херцеговини: назвали су их из  неког разлога  пирамида Месеца, Сунца и Земље. Оне се не уклапају у познато разумевање пирамида, будући да су брда природног порекла којима су древни преци архитекти дали пирамидалну форму, као и Ртњу уосталом, а зидови унутар ње су поплочани вештачким плочама.

 

Једна од босанских пирамида

Институт за геодезију Босне дао је сензационалну изјаву да су све стране пирамиде оријентисане по странама света, при томе је северна усмерена ка Поларној звезди. Познато је да су пирамиде у Египту и Мексику исто тако оријентисане. Постоји још један интересантан моменат, пирамида Сунца у Босни има сличност са пирамидом која је хиљадама километара далеко у Кини. То је Бела пирамида, једна од стотину такозваних “кинеских” пирамида, које Кинези никада нису изградили и о чијем постојању су ћутали. При упоређењу са пирамидом Сунца у Босни, откривају се заједничке карактеристике и принципи изградње. Поред тога, обе пирамиде су џиновске: пирамида Сунца је 220 метара, а бела пирамида око 300 метара. Тек средином 20. века постало је познато да на територији савремене Кине постоје многе пирамиде, о којима су Кинези из неког разлога чутали дуго и упорно. Ћутање Кинеза по овом питању постаје јасно, ако погледамо карту света 1771. године из првог издања енциклопедије Британике.

Пошто до 1775г. територија покрајине Шенси, где се налаза те пирамиде, није улазила у територију Кине, северна и западна граница пролазиле су по кинеском зиду. Та територија је улазила у састав древне Славено-Аријевске Ведске империје, чије је једно од последњих познатих имена у Европи до краја осамнаестог века било Велика Тартарија. Та је империја постојала више од 110 хиљада година! У исто време, на њеној територији живели су и многи други народи, имали су једнака права са основним становништвом. О највећој држави света Великој Тартарији писано је у првом издању Енциклопедије Британике 1771. године.

Мало ко зна за пирамиде у Македонији и на Скадарском језеру. Ево њихових фотографија.

Пирамиде, језеро Козјак, Македонија

Све пирамиде на нашој планети изградилиа је високоразвијена цивилизација наших предака. Они су градили пирамиде не као места за гробнице фараона и других значајних људи! Никако! И не за обављање верских обреда. И једно и друго су САМО СПОРЕДНЕ ФУНКЦИЈЕ ПИРАМИДА!

А главна сврха пирамида је стабилизација гравитације. Пирамиде су грађене на посебним тачкама на површини, и оне су обављале функцију гравитационих сочива, стварајући гравитациону стабилност. Још су грађене дуж прелома планетарне коре, да би се смањила магматска активност у тим областима површине.

Пирамиде, Скадарско језеро

Пирамида, Источни Сибир

Пирамиде су изграђене како би се стабилизовало Земљино магнетно поље и стабилизовала његова активност. Изграђене су на одређеним активним тачкама, да би се изменили протоци материје који пролазе кроз њих. То су сочива, кроз која пролазе токови, модулирају се и никаква катастрофа се тако не допушта. Наши преци су их градили да би створили стабилну орбиту. Јер када је дошло до катастрофе пре 13027 година, дошло је до промене орбите осе за 23,5 степени након пада последњих фрагмената луне.  Орбита је постала нестабилна. И тада су почели да граде пирамиде, да би се стабилност у орбити вратила, како би се спречило могуће обртање планете. Она би се љуљала и могла би да се обрне. Тада су употребили јединствен начин да то спрече кроз изградњу пирамида, које су изграђене широм света на различитим местима планете. Као резултат тога, наши преци су успели да стабилизују осу и орбиту наше Земље на тај начин. То је разлог градње пирамида? То и јесте управљање једним или другим токовима примарних материја.

Пирамида Камчатка

Пирамиде је лако разликовати по питању њихове старости у односу на то да ли су предпотопне или послепотопне. Све предпотопне пирамиде су биле усмерене ка тадашњем месту налажења северног пола, а то је био Гренланд, а све послепотопне пирамиде су усмерене на савремени северни пол.


После планетарне катастрофе и померања осе за 23, 5 степени, дошло је до нестабилности орбите из следећег разлога. Дошле је до померања коре планете, док  се у исто време језгро није померило, оно није пратило кору планете. Кора се окренула око језгра за тих 23, 5 степени вертикално и 80 степени хоритонтално и настала је електромагнетска нестабилност. Било је потребно хитно установити ту стабилност и то је урађено на следећи начин.  Предпотопне пирамиде су имале свој  међусобни однос што се тиче места на коме се налазе, међусобно растојање и ако је било потребно одређену форму више пирамида на истој локацији.  Како би се стабилизовала планета, било је потребно изградити нове пирамиде и нове група пирамида које би пратиле међусобан однос предпотопних пирамида.

При грађењу пирамида, наши преци су знали да управљају међудејством инертне гравитационе масе и то су радили кроз измену својства етра, односно простора у коме се налазе. Мегалити су били преношени данас нама непознатом силом, највероватније мењањем и управљањем плазменим протоцима.

Пирамиде, Севастопољ

Могли су да измене пластичност материје, односно, тврд камен су претварали у еластични материјал, тако да су са камењем радили шта су хтели. Чинили су га безтежинским, еластичним и такве технологије су дозвољавале да се граде гигантске структуре које савремена технологија не познаје. Те технологије су биле засноване на способности ума човека и неким механизмима, а што би неки данас назвали магијским способнистима човека.

Обратимо пажњу на још једну ствар када се говори о пирамидама. На Месецу, на Марсу и скоро сигурно и на осталим планетама нашег сунчевог система виђено је и постоји мноштво пирамида. Шта нам то говори? Многи алтернативци призивају у помоћ ванземаљске цивилизације, ванземаљске у смислу да то није наша цивилизација, и говоре о томе да су дошли код нас и саградили их. И да ми немамо везе са њима, а најмање то да смо потомци високо развијене цивилизације. У реду, то је њихово право и њихово виђење ствари.  А да би то некако и потврдили, око те тврдње исплели су читаву мрежу невероватних и фантастичних прича и говоре их људима, то умножавају преко књига, интернета и разних предавања.  Све говоре, само им не пада на памет да погледају у то како треба и суоче се са чињеницама.

Многи од њих на тај начин одлично зарађују и немају намеру да мењају своју причу чак и ако су у неком тренутку схватили да греше и да лажу.

Северна Македонија, Кокино. Трагови машинске обраде камена

Међутим, оно што је сасвим извесно, све те пирамиде грађене и на Земљи и на осталим планетама сунчевог система, изградили су наши преци, чији смо ми директни потомци. И Марс и планета Деја, позната као Фаетон, биле су насељене планете и њих су насељавали хомосапиенси, бели људи, исти они који и данас насељавају Земљу. Заправо смо то ми, заправо то су наши преци.  Пре насељавања сунчевог система, било је потребно стабилизовати орбите планета, што је и урађено, а један од начина је била градња пирамида.

У нашем сунчаном систему, људски живот се појавио пре око милион и двеста педесет година. А прва планета у нашем сунчаном систему, која је насељена од стране хуманоида је била земља Деја (Фаетон), а много касније и земља Мидгард.

У том далеком од нас, времену, вероватно су баш на тој планети у нашем сунчевом систему, били најбољи еволутивни услови и могућности за развој. Димензије планете су биле сличне у односу на тренутне димензије Земље, а можда и мало веће. Око Деје се окретала луна Фата, која је, по својој моћи и лепоти далеко превазилазила наше луне па чак и Венеру.

Цивилизација на Деји је трајала до пре око 153 000 година. И то је била сасвим развијена цивилизација која је била далеко испред нашег степена развоја данас. Људи са Деје посећивали су Земљу и били су у контакту са људима, делећи са њима своје знање, укључујући оно од фундаменталног значаја за разумевање структуре универзума, као и алате. Осим тога, људи са Земље су били сведоци уништење Деје. Тог дана на Деји је погинуло седам милијарди људи. Експлозије, као такве, није било. Сфера се једноставно распала. Постоје две теорије како је дошло до пропасти Деје.

Једна је, да је својим проласком, Нибиру, изазвао распад планете, као што је често доводио до већих или мањих климатских разарања и на самој Земљи. Овај пут, прошао је сувише близу Деје.

Друга је, да су Кошћеји намерно уништили Деју нуклеарним и термонуклеарним оружјем. У сваком случају, како год да је било, данас Деју препознајемо као астероидни појас.

Луна Фата, која је остала читава, је довучена у орбиту наше Земље и постала њен трећи сателит. Претпоставља се да се елита са Деје спасила побегавши на нашу планету, где успешно живи и данас у нашем савременом свету.

 

Осврнимо се на још нешто, што присуствује баш код нас. Не знам, није ми познато, да још неко осим нас има узречицу, тј питање, када сретне неког ко се лоше сналази, ко се понаша као изгубљен – јеси ли ти пао са Марса? Да ли је могуће да се то питање преносило са колена на колено током хиљада година и опстаје све до данас, а у међувремену се преносило преко генерација које нису ни знале шта је Марс? Да ли је могуће да су бивши становници Марса, пре него што су нестали услови за живот на њему, били евакуисани и то једним делом код нас. Јавља се логично питање – има ли марсоваца међу нама?

И сасвим је нормално, да када се евакуишете или преселите на неко ново место, да не познајете то место, терен, инфраструктуру и да вам је потребна помоћ домаћег становништва. Дакле, у то време, ако се неко није добро сналазио у простору, на терену који је домаћем становништву био познат, упућивано је питање – јеси ли ти пао са Марса? Другачије се, без одговора на то питање није могао разликовати становник земље од новопридошлице са Марса.  Као ни са Деје зато остављамо могућност да се становници Деје нису насељавали на наше просторе, јер помињемо само Марс. Можда су их негде другачије назвали, рецимо Дејани?

 

У склопу ове треба поменути један изузетан траг древне високоразвијене цивилизације. Године 1999., у селу Чандар надјена је камена рељефна плоча са тродимензионалном просторном сликом, направљена од непознатог аутора. На плочи је нанесена волуметријска карта уралског региона, са рекама Белаја, Уфимскаја, Сутолкој. Осим тога, ова карта има хидротехничке садржаје: систем канала дужине од 12 хиљада километара, уставе, моћне бране. Канали формирају два система, са ширином канала од по 500 метара. Означено је дванаест брана ширине 300-500 м, дужина по десет километара и дубине од по три километра свака.

Друго, ова рељефна карта показује у близини канала неколико врста “чудних” локација. Рељеф на површини плоче представља карту у размери 1: 1.1 км. На плочи је много натписа наводно”кинеског порекла”, што није потврђено из једног једноставног разлога – натписи су славјано-аријевске руне. Направити ову карту је једино било могуће позиционирањем из сателита, а та  технологија није позната модерној цивилизацији.

Камен доломита није био само подвргнут механичкој обради, без сумње је обрађен коришћењем високе технологије која је била доступна врло развијеној цивилизацији. Дакле, из истраживања професора А. Чувирова откривено је да је материјал површинског слоја за рељеф нанокристални диопсид нанесен на плочу непознатом методом савременој науци. На непознат начин, прскан је на доломит и слој порцелана, за шта сада не постоји технологија.

Рељефна камена карта уралског региона

Са становишта савремених технологија које се користе у савременој микроелектроници, на планети је започело развијање технологија ласерског наношења наноструктура (танких слојева) на површине великих габарита. Да би се то могло представити фигуративно, дебљина прсканог слоја је много мања од дебљине људске косе. О технологијама за наношење слојева од неметала, па чак и дебљих од центиметара, као на рељафној каменој мапи, како кажу, чак се ни питање не поставља.

Изненађујуће датирање ове рељефне камене карте, које су направили научници од око милион година, а заправо је толико стар само камен, док је карта далеко млађа.  Доломит је добио име по његовом проналазачу – француском минералогу Доломеу. Међутим, без специфичног имена, коришћен је вековима за изградњу различитих структура. На пример, у Русији су од њега изграђене многе цркве, али из неког разлога нико не закључује да су цркве изграђене у доба диносауруса.

Професор А. Чувиров, пронашао је ту камену карту у архиви генералног гувернера Уфа,  крајем XВИИИ века и око две стотине белих камених плоча које се  наводно  налазе у близини села Чандар у Нуримановском подручју. Претпоставља се да су оне чиниле тродимензионалну карту наше планете Мидгард-Земље. Нова експедиција у организацији професора А. Чувирова, открила је друге камене плоче које потврђују те историјске податке. Мало је вероватно да ће се открити све камене плоче, али  утврђено је довољно да се докаже постојање напредне цивилизације на Мидгард Земљи пре више од 3-15.000 година, која је била део система обједињених цивилизација Галаксије. Налажење ових тродимензионалних карти у потпуности потврђује информације славјано-аријевских Веда, чинећи их поузданим  извором о прошлости наше цивилизације.

Постаје јасно, да су ромбоидне плоче облика тродимензионалне карте за  пристајање  летилица Вајтмана.  Испоставља се, да су подручја у облику ромбоида једноставно – полеталишта и слетишта  за Вајтмане, како трговачке, тако и остале категорије … Као што се види из речи Александра Николајевич Чувирова, надјена су  на рељефној мапи различита места и различити облици, од ромбоидних до троугластих, разних размера. Значење ових подручја је остало мистерија за истраживаче. А та места нису ништа друго до писте  за Вајтмане и Вајтмаре, како трговачке тако и друге.

Могуће је помислити, да су подручја разних облика била за Вајтмане и Вајтмаре различитих врста и величина. Димензије, на пример, ромбичних подручја су огромне и највероватније намењене за полетања и слетања огромних Вајтмара. Да разјаснимо ситуацију наводећи податке из славјано-аријевских Веда о сврси свемирских бродова које су користили наши преци. Вајтмаром су наши преци звали матичне свемирские бродове који су носили 144  Вајтмана. Вајтмари су, највероватније, били свемирски бродови за интергалактичку комуникацију и извиђање дугог домета.

Рељефна камена карта уралског региона

Али … најдивнија ствар је да је рељефну карту нашао  Александар Николајевич Чувиров, тачно на јужном Уралу, западно од самог планинског масива, на правоугаоној површини огромне величине. Ово је прекрасна долина из које су Вајтмани летели у небо у безкрајне висине, са огромном узлетно-слетном пистом! Област подручја писте, величине је космодрома, двеста осамдесет-четири и више квадратних километара !!! На том подручју постављени су  градови Уфа, Благовјешченск, Стерлитамак, Салават и остали мањи градови и села између њих! Димензије објеката које су створили наши преци су запањујуће!

Поред ове карте, постоје материјални трагови на многим местима на планети који указују на то да су били полетно слетне писте за свемирске бродове. Из неког разлога, ти локалитети се не испитују и не само то, ти локалитети не постоје убележени као такви, тако да ретко ко зна за њихово постојање. Чак постоји једно место у источној Херцеговини, поред села Пећинци, за које се на први поглед види да је то у древна времена била полетно слетна писта, и поклапа се истом таквом локацијом у Карелији, само је далеко мања.

Оно што је интересантно за те писте, јесте то, да су и оне имале усмерење према тадашњем северном полу, односно данас оне имају усмерење према Гренланду. Може се закључити да су из неког разлога пратиле магнетне линије земље. Треба напоменути, а то је очигледно, да у тим временима космичко зрачење није правило проблем, односно, да је постојала технологија заштите од њега. Данас таква технологија још увек не постоји.

Село Пећинци, источна Херцеговина

Нама је непозната још увек таква технологија управљања енергијом, заправо на дубљем нивоу управљања примарним материјама. Древна цивилизација је знала такву технологију и претпоставља се да су у питању били облаци плазме око свемирског брода, бродови су владали гигантским магнетним пољем које је неопходно за заштиту човека који одлази у космос од радијације. У то време вршени су летови на планете сунчевог система и чак у друге галаксије. А данас, савремени ниво технологије не дозвољава да се раде прелети човека чак ни до најближе  планете. Дакле, то се радило помоћу јаког магнетног поља, које се стварало око брода, а који је био прекривен плазменом шкољком која је неутралисала отпор ваздуха при старту. На тај начин се постизало да етар кроз те бродове не пролази, односно, да се зрачења заустављају том плазменом шкољком и јаким магнетним пољем, па у у броду не постоје никаквих ефекти летења, човек није изложен утицају надолазећег етеричног таласа, а то је зато што сама унутрашњост брода има своје непромењиво поље, тако да се може кретати невероватним брзинама а да то нема ефекта на човека у њему.  

У сваком случају, артефакт пронађен у селу Чандар, по значају, нема равног себи у свету, али о њему се ћути! Постало је познато да се та рељефна карта “чува” … негде у неком кабинету, заједно са моповима за брисање подова? У исто време, много измишљених “дигитализованих артефаката” који наводно потврђују постојање Древне Грчке и Римског царства, слободно су доступни на интернету.

Један од трагова високо развијене цивилизације нађен је на територији Србије, на Косову. У задње време има доста чланака о том проналаску, али се некако, из неког разлога, тај артефакт код нас не спомиње. У планинама на територији Косова је откривено оно што се данас уобичајено назива “Неприкладан артефакт”. Односно, нађен је  предмет, који као да нема право на постојање, али ипак постоји. Овај неприкладан артефакт открио је неки шиптарски фотограф Исмет Смаили.

Трансформатор у камену са Косова

То је камен необичног облика, са уграђеним електромагнетним калемом. Предмет је како би рекли “улемљен” у камен. Судећи по његовом изгледу, можда, да је то линеарни аутотрансформатор, или једноставно индуктор. Поставља се питање – да ли су људи прошлости о електричној енергији и њеном добијању знали много више него неке наше енергетске индустрије. То је оно што наша цивилизација познаје као обичан трансформатор.

  Али према прелиминарним истраживањима, како се тврди, том артефакту није мање од 20 000 година! Непотребно је рећи, да се овај предмет не уклапа у званичну историју људске цивилизације. Оно што је интересантно, а код нас није преведено, јесте да постоји књига руског аутора, који доказује начине обраде камена, његово топљење и обликовање. У тој књизи се дају рецепти како се то ради. То једноставно значи, да су наши преци користили најеколошкији материјал који постоји, а то је камен. Његовим коришћењем нема оптада и нема загађења. На крају крајева, камен остаје камен.

Већ се више пута у различитим изворима помињу веома занимљиви налази научника. 17. јануара 2003. године појавило се саопштење о томе да је над тајгом прлетео неки мистериозни објекат. Приликом ископавања откривене су веома мале кугле непознатог порекла. Да ли је то био – НЛО, метеорит, није јасно. Поред тога, такве кугле, само веома огромних величина, веома често се налазе на различитим крајевима наше планете. Научници их називају куглама древних богова. Доктор техничких наука, академик РАН-а и почасни члан Њујоршке академије наука, Анатолиј Гаршиц сматра да је могуће  сасвим логично објаснити све те налазе…

Архипелаг Земља Франца Јосифа, острво Чампа

Рекао је како је четрдесетих година прошлог века, приликом сече џунгле Костарике пронашао неколико мистериозних предмета. Биле су то камене кугле готово правилног облика. Неке од њих су достизале пречник од три метра и тежиле су око шеснаест тона, а било је и таквих које нису премашивале величину дечје лопте и биле су пречника 10 центиметара. Кугле су биле огромне, лежале су у групама од три до педесет комада. Тако невероватно откриће у шали су звали “кугле којим су се играли богови.” Када су одлучили да проуче ове невероватне артефакте, открили су да се чудна слика отворила из погледа птичје перспективе. Бројне камене лопте су формирале квадрате, троуглове и кругове правилног облика, оријентисане дуж праваца света. Каква је природа овог камења, ко их је тако распоредио и, што је најважније, за коју сврху?

Карелија, планина Вотовара

Након изучавања, археолози су дошли до закључка да према старости камења припадају 14-ом,15-ом веку наше ере. Тада су у тим делима живеле Инке и Маје.  Али, иако узимајући у обзир врло развијену културу тих народа, не може се веровати да би голим рукама могли да створе такве огромне предмете. Постојала је претпоставка да је на територији Костарике могла постојати још једна непозната цивилизација.

Створене су посебне комисије за обављање ископавања. После пажљивог проучавања ове области, били су веома изненађени. Током дугог ископавања нису пронашли ни један предмет који би указао на људску активност – ни један лонац, алат за рад или украс. Значи, мало је вероватно да су у тим џунгли некада живели људи.

Урал

Одлучили су да истражују детаљније старост ових кугли и испоставило се, да им је око сто хиљада до пола милиона година. И ево, после тог открића почеле су се појављивати различите хипотезе. Јер кугле нису лежале неуредно на гомили, већ у облику небеских сазвежђа, па је онда претпостављено да су то астрономске опсерваторије, које је поставила древна цивилизација.

А може бити и то, да су се на тим местима дешавале битке ратника-гиганата. Најпопуларнија је била теорија да су ове камене кугле у далекој прошлости поставили представници веома напредне цивилизације да утврде оријентире за бродове који долазе из свемира.  Многи научници верујући у ову теорију и наоружани најновијом у тим временима и  најсавршенијом техником, гледали су у космос и чекали неке знакове на небу. У међувремену, почела су слична открића широм света — Мексику, Бразилу, САД, Аустралији, Непалу, Египту, Румунији, Ираку, на Алтају, код нас, па чак и на Земљи Франца-Јосифа.

Повленска кугла, Србија, нађена 1970 године у близини Ваљева
на планини Повленблизу села Мравињац на локалитету потока Поздом.

Миленко Милојевић је пронашао велику куглу и обавестио јавност. На срећу обавестио је неког археолога блиског Радивоју Пешићу да на кугли постоје записане некакве речи. И тако је Радивоје Пешић отишао до кугле и преписао те речи. Оне су биле: САНРАСА-ХВАТСАВУЈ-ГИТУСИ-ТАСАТИ-ГТАИС-ТРИСТИС.

Он их је наравно и дешифровао али тако да је свака од ових речи по њему имала 2-3, па чак и 4 тумачења. Оно што је код ове кугле интересантно и јединствено је да је она једина кугла на свету на којој је био натпис. Титова Озна је 1972. године уништила, односно пребрусила сва та слова. (Извор: Гај Оскоруша).

 

Доктор биологије, водећи истраживач у Институту за органску и општу хемију Валентин Глазов, који је учествовао у истраживању мистериозних објеката, написао је да су о овим лоптама кружиле све врсте гласина. Било је доста информација да је око њих аномално поље, да сви електрични уређаји отказују, да се сатови заустављају. Код људи који су били у близини ових кугла, дисање се мењало, координација кретања се мењала, долазило је до нестанка сећања, И долазило је до поремећаја сна. Упркос таквим гласинама, почеле су да се појављују све врсте фантастичних верзија, да су такве кугле специјални уређаји подешени за пријем таласа – пренос сигнала “космичке интелигенције”. На места гдје је било мистериозних налаза, многи су почели да долазе, наводно због лечења различитих болести.

Три највеће кугле које су пронађена крајем 70-их у Гвадалахари, послате су на Амерички државни универзитет у Њујорку. Тамо су те кугле исекли и пажљиво прегледали изнутра. Након тога, научници су решили да те артефакте ни на који начин нису направили људи, односно да немају људско порекло. Сама унутрашња структура таквих сфера имала је врло сложену композицију – легуре ретких земних метала, више пута увијене у спиралу. Хемијске особине које су показале ове легуре биле су веома мистериозне.

Костарика

Е сад, ако сте мислили да ћу вам рећи сврху ових кугли, мораћу да вас разочарам. Не знам је. Али у сваком случају, њихова старост од сто до пет стотина хиљада година, негде се поклапа са насељавањем наше планете од пре око 6 стотина хиљада година. Могуће је да датирање и није баш сасвим прецизно.

Кугле, њихов облик, њихова унутрашња структура, указују да нису природног порекла, иако научници тврде супротно. Тако им је лакше него да остану глупи у друштву без икаквог одговора. Видљива је и очигледна механичка обрада камена, што опет указује на високоразвијену цивилизацију. Могуће је да су остављене на земљи из неке потребе приликом тераформирања саме планете, тј, стварања оптималних услова за живот.

Преузмите књигу:

razmak

Транскрипт емисије Древник бр.52, радио Сербона
Аутори и водитељи: Драго, Дуле, Дуки и Аца

Послушајте целу радио емисију

Comments are closed.

Пратите нашу страницу на Фејсбуку